>

Hajós búcsúztatás

Egy búcsúszertartás megszervezése, egyedivé tétele nagy feladat.  Sajnos a budapesti köztemetők ravatalozóinak telítettsége miatt nem mindig van arra lehetőség, hogy ott méltó módon elbúcsúzzon a család. A budapesti temetők közül a Fiumei úti Sírkert ravatalozóterme az, ahol valóban rendelkezésre áll annyi idő, hogy a búcsú teljes, megnyugtató legyen.
De miért is lenne a szertartás temetőhöz kötött?

Tegyük teljessé, igazítsuk az Elhunyt emlékéhez a búcsúszertartását.

Kérdés esetén hívja munkatársunkat

Minden nap 8:00 - 20:00 óra között!

Miért ajánljuk?

Egy hajóút. Látszólag ugyanúgy indul, mint bármelyik. Emberek gyülekeztek, majd felszálltak rá. De tudjuk, hogy ez az út más, mint a többi. Ez az út nem valaminek a kezdete. Mert elköszönni jöttünk. Egy hajóút, ami összehozott minket. Régi barátokat, ismerősöket, rég nem látott rokonokat. Rohanó világunkban néha nincs időnk egymásra. De most, Miatta, Érte vagyunk itt. Egy hajóút, mely valahogy csak a szép emlékeket eleveníti fel. Együtt vagyunk, együtt emlékezünk. Sírunk és nevetünk. És együtt búcsúzunk. Egy hajóút, melyen közösen engedjük el Őt, méltósággal, tisztelettel adjuk vissza a természetnek. Egy hajóút, ahol nem sietünk sehová. Van időnk egymásra, az emlékekre. Van időnk talán a megnyugvásra is. Egy hajóút, melynek végén tudjuk, hogy már semmi nem lesz a régi.

A hajók paraméterei

Exkluzív, méltóságteljes búcsú a Duna vízén, a Halászbástya rendezvényhajóról. A 80 fő befogadóképességű sétahajó két fedélzettel rendelkezik. Az alsó utastere tágas, egybefüggő, egy légterű, nyáron légkondicionált, télen fűthető. Belső tere modern, letisztul. Nyitott teraszaival minden követelménynek megfelel, melyet egy szertartás megkövetel. Felső fedélzetéről a lehető legnagyobb kilátást biztosítja a Duna panorámájára.

A hajóút

A temetés időpontja előtt fél órával a hajó személyzete fogadja a gyászoló hozzátartozókat a hajón. A hajó a pesti oldalon, a Margit-szigettel szemben, a Dráva utcától lassan, méltóságteljesen észak felé indulunk. A búcsúbeszéd általában az alsó fedélzeten hangzik el, de természetesen igazodunk igényeihez. Felhajózunk egészen az Északi összekötő híd fölé. A hamvak vízre eresztése itt történik. A résztvevők a végső búcsún virágot, szirmokat szórnak az urna után a Dunába. A hajó kis ideig együtt úszik az urnával, majd útjaik szétválnak. Ezután a hajó visszatér az indulás helyszínére.

Extrák

A hajóút megenged minden extra, egyedi igény megvalósítását, melyekre a temetőben nincs mód, nincs idő: egyedi zenét biztosítunk, videó-felvételt vetítünk az Elhunytról. Kérés esetén a szertartásról is készítünk fotót, felvételt, akár drón-felvételt a hamvak vízre engedéséről.
A hajón az open bár nyitva, a helyszínen kávé, üdítő, ásványvíz, tea várja a résztvevőket. Előzetes egyeztetés alapján aprósüteményt, szendvicseket biztosítunk, de lehetőség van többfogásos menü megrendelésére is – így a búcsút követő halotti tor feltételei is megteremthetőek.

Egyéb helyszínek

Hajós temetést nem csak a Dunán, hanem a Tisza-tavon, és a Balatonon is szervezek. A búcsúszertartás bárhol megrendezhető: minden olyan helyen, mely az Elhunyt életében fontos volt, és minden olyan módon, ami az Elhunythoz méltó.

Méltóságteljes, tiszteletteljes, megnyugtató: különleges módja a búcsúnak.

Mi ebben tudunk segíteni Önnek!

KÉRJEN TŐLÜNK INGYENES ÁRAJÁNLATOT

Az árajánlatkérő űrlapban szereplő kérdések megválaszolásával segíti munkánkat abban, hogy munkatársunk kifejezetten az Önt érdeklő szertartásra tudjon pontos költség kalkulációt készíteni. Amennyiben a feltett kérdésekre pontosan válaszol, munkatársaink nemcsak közelítő árakról tudják Önt tájékoztatni, hanem egész pontos temetési költséget tudnak számolni. A Megjegyzés ablakba beírhatja az esetlegesen felmerülő kéréseit, kérdéseit vagy az egyéb információkat.


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!
Kérdés esetén hívja munkatársunkat
Minden nap 8:00 - 20:00 óra között!